22 жовтня 2014

Проведення семінару - практикуму

Відповідно плану роботи районного методичного кабінету 22 жовтня 2014 року на базі Маловисківської гімназії пройшов семінар – практикум вчителів історії на тему «Підвищення якості навчально-виховного процесу шляхом упровадження інформаційно-комунікаційних технологій». План проведення семінару передбачав теоретичну та практичну частини.
З питання «Удосконалення змісту і структури уроків історії на основі використання
інформаційно – комунікаційних технологій» виступила методист районного методичного кабінету Паливода О.Л., а теоретичні засади створення власного блогу вчителя історії розкрила вчитель інформатики гімназії Бондар І.Ю.

Реалізовуючи запити та побажання вчителів історії, що були виявлені в процесі діагностування, педагоги навчилися створювати власні блоги, а також удосконалювати вже існуючі веб - сайти.
З можливостями мультимедійної дошки та використанням програми Notebook присутні змогли познайомитися, відвідавши урок узагальнення та систематизації знань в 10 класі на тему «Україна на початку ХХ ст.»
 Під час обговорення уроку присутні на семінарі вчителі історії відзначили, доступність, логічність, науковість викладу матеріалу, вдале поєднання традиційних форм роботи та інноваційних, використання інформаційно – комунікаційних технологій. Розвивальна, виховна та навчальна мета була повністю реалізована. На думку колег урок, підготовлений вчителем Мазур О.М. був проведений на високому методичному рівні, з елементами підготовки учнів до ЗНО , що є дуже важливим для старшокласників.
На закінчення семінару було сплановано та обговорено роботу між засіданнями, та з’ясовано ряд методичних питань( ведення класного журналу, проведення олімпіади, участь у конкурсі «Вчитель року» в номінації « Правознавство» та ін.)


Немає коментарів:

Дописати коментар