27 серпня 2015

ПРОВЕДЕННЯ СЕКЦІЙНОГО ЗАСІДАННЯ



 26 серпня 2015 року на базі Маловисківської гімназії пройшло секційне засідання РМО вчителів історії з теми «Форми підвищення рівня науково-методичної підготовки і фахової майстерності педагогічних працівників в 2014-2015 н.р.
Яскравим, чуттєвим, патріотичним виступом викладача школи мистецтв С.Горжія, що виконав для присутніх думу «Прометей», розпочалося засідання РМО вчителів історії.
 В теоретичній частині методистом Паливодою О.Л. було підведено підсумки роботи РМО вчителів історії за 2014-2015 н.р.(читати тут) та обговорено інформаційно-методичні листи Міністерства освіти і науки.(читати тут)

         В рамках проведеного заходу вчителі історії взяли участь у круглому столі «Зміст та державні вимоги щодо викладання освітньої галузі «Суспільствознавство» в умовах нового Державного стандарту», де обговорили навчальні та методичні питання, актуальні в 2015-2016 н.р. А саме:

§        Теоретичні засади шкільного курсу історії України
§        Уроки вступного та підсумкового узагальнення в новій програмі з історії
§        Особливості змісту та методики нових підручників з історії України та всесвітньої історії для 7 класу 
§        Практичні заняття в системі історичної освіти основної школи
§        Методичні засади опрацювання пам’яток архітектури та образотворчого мистецтва на уроках історії з метою підготовки до ЗНО
§        Моделювання ситуативних вправ на уроках правознавства      
Своїми напрацюваннями та змістовними думками з цих питань ділилися: Постолюк П.І., Вергун Р.М., Грабовий С.Я., Комісарова Л.М., Мазур О.М., Бондар К.В.
Наостанок секційного засідання, враховуючи результати діагностичного анкетування, проведеного в травні 2015 року, вчителями історії було сплановано подальшу роботу на новий навчальний рік.(з матеріалами знайомимось тут)

Наскрізно, основною змістовною лінією на засіданні вчителів історії звучала думка колег про те, що ми живемо в непростий час, коли відбувається ревізія українських цінностей, наступ на все українське, нам намагаються перекрутити історію, написати підручники, які спотворюють нашу історію, нас прагнуть розділити на Схід і Захід і знищити як культурну націю і роль вчителя історії є дуже важливою і відповідальною: виховання молоді у дусі українства, любові до своєї Батьківщини, виховання активної громадянської позиції на основі об’єктивності, толерантності, взаємоповаги, загальнолюдських цінностей.


Немає коментарів:

Дописати коментар