16 травня 2019

ПРОВЕДЕННЯ VIII ІСТОРИКО - КРАЄЗНАВЧОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ



       


       Українська революція 1917 – 1921 років стала одним з визначальних етапів українського державотворення, коли український народ уперше в новітній історії створив свою державність, утвердив себе як політичну націю. Дуже прикро, але значна частина українського суспільства мало ознайомлена із історією Української революції, їх уявлення про ці сторінки історії були або хибними або обмежувалися лише знаннями зі шкільних підручників. Недостатньо була досліджена і регіональна історія про події Української революції. Тому, нагальною стала потреба в активізації дослідницько - пошукової роботи для відновлення і збереження історичної памיяті. Потребувало активної пошукової та дослідницької роботи про події Української революції 1917 – 1921 років і в населених пунктах Маловисківського району.
       В 2017 році Український інститут національної памיяті розпочав реалізацію Всеукраїнського науково – просвітницького, історико – краєзнавчого проекту «Місця памיяті Української революції 1917 – 1921 років»
          Отож, в рамках оголошеного проекту15 травня 2019 року було проведено районну історико – краєзнавчу конференцію «Українська революція: 100 років надії та боротьби». Це вже восьма конференція, що проводиться серед учнівської молоді, яка цікавиться та займається пошуково – краєзнавчою роботою. 
            В роботі конференції взяли участь вихованці Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст., Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ст., Злинський НВК, Мануйлівського НВК, Мар'янівської ЗШ І-ІІІ ст., Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст., Плетеноташлицької ЗШ І-ІІІ ст., Розсохуватської ЗШ І-ІІ ст.
        В більшості учнівських досліджень акцетувалася увага на персоналіях та подіях 1917 – 1921 років, що мали місце саме на території нашого краю.(с. Злинка, с. Мануйлівка, с. Марיянівка). Детальніше зі змістом краєзнавчих робіт рекомендуємо ознайомитися на блозі «Історико – краєзнавча конференція» 














1 коментар:

  1. Змістовна, добре організована конференція. Учнівські роботи поповнять скарбничку Маловисківського краєзнавства.

    ВідповістиВидалити