14 грудня 2012

засідання школи педагога початківця


Однією з форм методичної роботи з вчителями історії є школа педагога початківця з проблеми «Організація системи методичної роботи, спрямованої на підготовку молодого вчителя до педагогічної діяльності».
ШПП створена в 2009р. з метою надання допомоги вчителям історії щодо методики викладання, ведення шкільної документації та сприяння професійному становленню молодого педагога.
Заняття у школі, як правило, проводяться у вигляді активних форм: ділових ігор, психологічних тренінгів, розв’язання педагогічних ситуацій, відвідування та обговорення уроків у досвідчених колег. Чергове засідання ШПП проходило 12 грудня 2012р. на базі Маловисківської гімназії.
 В засіданні брали участь вчителі історії Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ст. Романюков С.М., Злинської ЗШ №2 І-ІІІ ст. Лисяк М.В., Копанської ЗШ І-ІІІ ст. Лисенко В.І., Маловисківської ЗШ №4 І-ІІІ ст. Кравець О.Ю., Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст. Безверха Л.В. Смолінської ЗШ №1 І-ІІІ ст. Єрко К.О., Хмелівської ЗШ І-ІІ ст. Майдебура С.В.
В процесі засідання ШПП було окреслено основні аспекти роботи даного структурного підрозділу на 2012 – 2013 н.р., а також методистом РМК Паливодою О.Л. підготовлено методичні матеріали на допомогу молодим вчителям, зокрема, орієнтовний перелік науково – методичних проблем, над якими можуть працювати вчителі історії, поради молодим педагогам щодо підготовки до уроку історії. З метою розширення свого досвіду вчителі історії відвідали та обговорили урок всесвітньої історії в 11 класі «Велика Британія», проведений вчителькою гімназії Мазур О.М.
Наостанок, з метою виявлення потреб та запитів проведено анкетування учасників школи педагога початківця.

Немає коментарів:

Дописати коментар