22 лютого 2013

Засідання творчої групи вчителів краєзнавців


«Сьогодні знавці історії, а завтра – її творці»…..Саме під таким девізом 20 лютого 2013 року проходило чергове засідання творчої групи вчителів краєзнавців. Відповідно графіку методичних форм роботи засідання відбувалося на базі Паліївської ЗШ І-ІІІ ст.
 В роботі засідання брали участь вчителі історії: Шевченко З.Ф.(керівник групи), Постолюк П.І., Кушнір В.В., Негара О.М., Мазур О.М., Лєскова Т.М. Вчителі історії Паліївської ЗШ І-ІІІ ст. Негара О.М. та Лєскова Т.М. презентували колегам краєзнавчу роботу в закладі, продемонстрували етапи створення шкільного краєзнавчого музею закладу, запросили на урок історії в 11 класі на тему « Наш край в 1985 – 1991 роках».
Члени творчої групи одностайно відмітили, що урок пройшов на досить високому професійному рівні. А позитивне налаштування вчителя, його тактовність, доброзичливе, партнерське ставлення до своїх вихованців ще більше спонукало учнів до свідомого сприйняття навчального матеріалу. На відвіданому уроці учні під керівництвом вчителя Лєскової Т.М. ознайомили гостей з підготовленими проектами: «Розвиток с/г на території села Паліївка», «Освіта на селі», «Культурний розвиток села». Проекти учні готували у вигляді презентацій, усного журналу та стіннівки. Крім того, змістовну роботу провели учні щодо опитування місцевого населення стосовно подій Чорнобильської катастрофи та проголошення незалежності України. Виходячи з визначеної мети уроку, вчитель вдало використала елемент роботи учнів з періодичною пресою. Отже, тема засідання «Формування національної свідомості учнів в процесі дослідницько – пошукової роботи з історії рідного краю» була реалізована в повній мірі.

Наостанок, підводячи підсумки роботи, вчителі історії взяли участь у круглому столі «Використання краєзнавчого матеріалу на уроках історії: досвід, проблеми, перспективи» та опрацювали методичні рекомендації щодо використання краєзнавчого матеріалу на уроках історії, підготовлені методистом РМК Паливодою О.Л.

Немає коментарів:

Дописати коментар