24 травня 2013

Вивчаємо разом рідний край


Відомо, що патріотизм починається з любові до рідного краю, а любити означає вивчати, досліджувати… Тому з метою вивчення, дослідження та формування наукового світогляду учителя на грунті регіонального матеріалу, удосконалення професійної компетентності, оновлення та поглиблення навчально-виховного потенціалу базових дисциплін у вересні 2012 року районними кафедрами суспільних та гуманітарних дисциплін організовано історико-лінгвістичну експедицію «Наш край», до якої долучилися учителі історії, української мови та літератури Маловисківського району. В 2012 – 2013 н.р. об’єктом вивчення обрано село Злинка Маловисківського району Кіровоградської області. Предмет дослідження - фольклор, письменництво, топоніми, діалект, діяльність відомих людей краю та історичні особливості населеного пункту. Стартувала експедиція 10 жовтня 2012 року .Саме тоді поділитись уже напрацьованим матеріалом прибули освітяни з Мар`янівської ЗШ І-ІІІ ст, Хмелівської ЗШ І-ІІІ ст, Мануйлівського НВК, Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст., Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ст., Злинської ЗШ №2 І-ІІІ ст. та Маловисківської гімназії. Протягом року вчителі української мови і вчителі історії Злинської ЗШ №2 і Злинської №1 збирали, узагальнювали та систематизували історико-лінгвістичний краєзнавчий матеріал. А поділитися результатами своїх досліджень запросили колег з навчальних закладів всього району 22 травня 2013року.
На базі Злинської ЗШ №2 І-ІІІ ст. учасники експедиції знайомилися з лінгвістичними дослідженнями вчителів української мови. Вчитель Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ст. Голованова О.В. провела змістовну екскурсію до краєзнавчого музею с.Злинка. Продовжилася експедиція на території заповідного урочища “Злинські каскади”, де вчитель біології Злинської ЗШ №1 І-ІІІ ст. Махно Р.П. познайомила з особливостями рослинного та тваринного світу.
Сподіваємось, що започаткована форма роботи учителів історії, української мови та літератури району стане доброю традицією.




Немає коментарів:

Дописати коментар