22 березня 2013

Семінар - практикум вчителів історії


Черговий семінар – практикум вчителів історії відбувся 13 березня на базі Смолінського НВО «загальноосвітня школа І-ІІІ ст.- гімназія - позашкільний заклад». Тема семінару: «Формування правової культури учнів у процесі викладання правознавства».
Вчителі історії мали можливість відвідати уроки своїх колег: Тимошенка В.В. та Козубенко В.М. Урок з курсу «Людина і світ» з теми «Поняття форми та принципи демократії», проведений вчителем історії Тимошенко В.В. відзначався науковістю, логічним та доступним викладенням матеріалу. Вчитель постійно спонукав учнів до розумової діяльності, залучаючи їх до різноманітних форм роботи на уроці: роботи в змінних парах, підготовки випереджаючих завдань, тощо. Віктор Валентинович вдало використовував міжпредметні зв’язки та посилання на сучасні події в Україні.
Вчителі, присутні на уроці правознавства «Прийняття на роботу. Трудовий договір», відмітили, що урок, підготовлений вчителем історії Козубенко В.М .пройшов на високому методичному рівні. Тему було розкрито повністю, чітко організовано перевірку домашнього завдання. Виклад нового матеріалу був доступним, послідовним.
Особливе місце в процесі роботи районного семінару зайняв позакласний захід «Заплакало небо». Учні навчального закладу під керівництвом вчителя історії Бондар К.В. спробували висвітлити актуальну у вітчизняній історії тему – участь наших земляків у радянсько – афганській війні. З болем в серці, душевним трепетом присутні на заході згадали трагізм та героїзм цієї події, вшанували хвилиною мовчання загиблих у війні, запалили свічку пам'яті на знак поваги до учасників бойових дій.
На закінчення семінару методистом РМК Паливодою О.Л. було підведено підсумки семінару, надано методичні рекомендації щодо створення портфоліо вчителів, щодо атестації вчителів на вищу категорію, акцентовано увагу на подальші напрямки роботи вчителів історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар