01 вересня 2014

Секційне засідання вчителів історії

28 серпня 2014 р. на базі Маловисківської гімназії вчителі історії району провели своє чергове секційне засідання.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих під час революції Гідності та в зоні АТО.
Очевидним є факт, що в сучасних умовах суспільствознавча освіта виступає своєрідною серцевиною моральності, патріотичності, правової культури і поведінки, формування честі і гідності підростаючого покоління. Сучасні підходи до викладання історії вимагають від вчителя історії висвітлювати події таким чином, щоб вивчення контроверзійних та чутливих тем сприяло консолідації нації, здобуттю імунітету проти політичних маніпуляцій історією.
 Вчитель історії повинен поєднати свій фаховий професіоналізм з чіткою громадянською позицією та взяти відповідальність через просвітницьку діяльність висвітлювати спірні питання історичного розвитку. Саме цю спільну думку висловили вчителі історії Маловисківського району у зверненні до своїх колег (текст звернення тут).

Крім того, на засіданні розглядалися інструктивно — методичні рекомендації щодо викладання предметів освітньої галузі, аналізувалася методична робота РМО вчителів історії за 2013-2014 н.р., її вплив на викладання суспільствознавчих дисциплін, а також питання, що стосувалися підвищення ефективності уроків історії шляхом впровадження новітніх освітніх технологій, використання інформаційно-комунікаційних технологій.
У процесі роботи було наголошено, що вчителям історії слід ефективніше організовувати дослідницьку пошукову діяльність школярів, участь їх у всеукраїнських проектах; звернути увагу на роботу з обдарованими учнями, організацію та проведення олімпіад, турнірів, конкурсів; неухильно дотримуватися вимог щодо ведення шкільної документації.

Наостанок засідання, враховуючи попереднє діагностичне анкетування, було сплановано роботу структурних підрозділів РМО вчителів історії на наступний навчальний рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар